“Hoe dan?! Weer 20 volgers minder? Mijn timeline heeft een boost nodig man. Hier Juan Sushi met zn Dushi in Dubai. #anniversary #surprise #love. Duizenden likes. Oh en hier Martin! Living the dream! Jetski, zon, palmboom. #adventure #vibes #startedfromthebottomnowwehere. Duizenden volgers. Big smile! Waarom lukt me dat niet? Zo moeilijk kan het toch niet zijn Kattencontent werkt altijd #meow #catsofgram #catlover… Toch?”

Social media

Veel jongeren spenderen ontelbare uren op social media met als doel de meest perfecte en gelukkige vorm van zichzelf te etaleren. Op de socials zijn we allemaal hardwerkende en gelukkige strijders en dat wordt uitbetaald in likes, comments, shares en volgers. Vallen de resultaten tegen? Dan moet je gewoon harder werken en met interessantere content komen. Het is een alternatieve werkelijkheid, een wereld waarin niemand te wachten zit op ongelukkige mensen met een moeilijk leven. Het is dan ook niet gek dat veel jongeren zichzelf met elke mislukte poging tot populair zijn, steeds meer kwijtraken en in een depressie werken.

Want hoe ver ga je om te voldoen aan het beeld wat je van jezelf aan het creëren bent? Wat gebeurt er als de druk te hoog wordt en je niet aan dat beeld blijkt te kunnen voldoen?

PROJECT IK OP SCHOOL

Project IK wordt speciaal gemaakt voor het Voortgezet Onderwijs en kan gespeeld worden op school. De voorstelling kan geboekt worden in het schooljaar 2022-2-23. Heb je interesse om op jouw school te laten spelen? Neem dan contact op met Impresariaat uit de Kunst >

Project IK is een coproductie van Raymi Sambo Maakt met Likeminds.

Cast & Crew

Regie Raymi Sambo
Spel Harun Balci
Tekst Ayden Carlo
Decor Marcel Kranendonk
Styling Jantine Kraaijeveld
Idee Raymi Sambo

Media

Theaterkrant | Rake solo over volgers-verslaving