Wat doet Ayden?
Hier vind je een incompleet overzicht van de (theater)projecten waar ik de afgelopen jaren aan gewerkt heb.
Hier vind je een incompleet overzicht van de (theater)projecten waar ik de afgelopen jaren aan gewerkt heb.
Theatergroep Aluin heeft schrijver Ayden Carlo gevraagd om Twelfth Night te bewerken tot een genderfluïde komedie van nu. Zoals Shakespeare het misschien eigenlijk had willen schrijven.
“Hoe dan?! Weer 20 volgers minder? Mijn timeline heeft een boost nodig man!”
Een muzikale voorstelling over nieuwsgierigheid, lef en doorzettingsvermogen.
Op 5 mei vieren we in Nederland de bevrijding. Maar op 5 mei 1945 was de Tweede Wereldoorlog nog helemaal niet afgelopen. Wat speelde zich af in voormalig Nederlands-Indië en op de Molukken en hoe kwamen honderdduizenden mensen van daar naar Nederland?
Fort Boekoe is deel 2 van het tweeluik Noem mij // Fort Boekoe. Noem mij was onderdeel van Theater na de Dam op 4 mei. Het is de eerste keer dat Het Zuidelijk Toneel ook aan Keti Koti een theatrale uiting geeft.
Queering the City of Literature is een project van Savannah Bay dat zich bevindt op het snijvlak van hun specialisatiegebieden: literatuur en gender- en seksuele diversiteit.
Robbie en Roef is er geen twijfel, ze zijn een tweeling! Maar is bij tweelingen echt altijd alles hetzelfde?
‘Datra mi wan’ aksi wan sani’ is een monoloog over dr. Sophie Redmond (1907 – 1955), de eerste zwarte, vrouwelijke dokter van Suriname.
In april een theateravond over Zwarte Piet? Jazeker! Wat gebeurt er als podiumkunstenaars uit verschillende disciplines, buiten de context van 5 december, aan de slag gaan met het uitgangspunt Zwarte Piet?
Black Memories Lang na de afschaffing van de slavernij is het laatste woord er nog niet over gezegd. Het broeit en borrelt. In Black Memories stappen de elf dansers, acteurs en muzikanten met open vizier de Nederlandse koloniale geschiedenis in. Een geschiedenis die doorwerkt in onze huidige samenleving. Want hoe voelt het anno 2019 om…
In ‘What lies beneath’ onderzoekt Kojo Daniël Osei Bonsu de waarheid achter de verhalen die zijn opvoeding, leven en liefde gevormd hebben. Maar klopt zijn waarheid wel?
Ira Kip bewerkte Shakespeare’s ‘Taming of the Shrew’ naar de voorstelling ‘Shrew Her’, in samenwerking met vijf queer vrouwen.
In 2016 was ik ‘Social Media Reporter’ voor het Nederlands Film Festival (NFF)
Raymi Sambo speelt met zijn jaarlijkse avond ‘Je SUIS’ in op de actualiteit. Homohaat is aan de orde van de dag en de tolerantie voor LHBTQI’s lijkt alleen maar af te nemen. Tijdens deze theatrale avond gaan podiumkunstenaars uit verschillende disciplines (dans, zang, spoken word, stand-up comedy, storytelling) in op het thema gaybashing. De verhalen…
Ik had de eer om nieuwe maker Rajae el Mouhandiz te begeleiden en helpen met het vertellen van haar verhaal voor de voorstelling Thuis, Ontheemd.
Cas Wognum en Steven Kramer vroegen mij om het script te schrijven voor de korte film ‘Sukkel voor de liefde’ in het kader van de 30 days filmcompetitie van Sense.
Lees meer Sukkel voor de liefde – Sense 30 days filmcompetitie
Zijn allen moslims radicaal? Maar hoe zit het met de Surinamers, Antillianen, Nederlanders? Zijn we het niet allemaal?
In onze film ‘Drieëndertig’ gaat een verwarde jongen naar een tijdreisbureau om antwoord te krijgen op zijn levensvraag. Drieëndertig was genomineerd voor de publieksprijs.
In Blood for Chocolate gaan verschillende kunstenaars met Henriquez als inspiratie de confrontatie aan vanuit hun belevingswereld. Rauw, hard, soms met mededogen.
Samen met kinderen uit Amsterdam Oost schreef ik voor Studio 52nd mee aan een mozaïekfilm geïnspireerd op de film ‘New York, I love you’.